16 november 2011

M plagierar Kristdemokraternas äldrepolitik

Egentligen är det inget konstigt med att M plagierar kristdemokratisk politik när det gäller äldrevården. Vår äldrevårdspolitik är och har varit en av våra viktigaste områden och vilar stabilt på partiets värdegrund om alla människors okränkbara värden. Självklart måste det vara frestande för M att bara kopiera när det nu stormar om äldrevården, och man själv inte har så mycket att komma med i den uppkomna situationen. Och vi kristdemokrater vill inget hellre än att få genomslag för vår politik. Vi är vana att kämpa för den. Tänk bara på debatten innan vi trots motstånd fick ignom vår Värdighetsgaranti.

Nej det är full förståeligt att vår politik presenteras som den nya inriktningen för M s äldrevårdspolitik.

Det vi däremot inte förstår är hur M kan plagiera utan att med ett ord tala om var källan finns. Samma beteende på ett Universitet hade inneburit avstängning från studierna. Det betraktas nämligen som omoraliskt att sola sig i lånta fjädrar. Ynkligt är ett annat bättre ord.

För om M börjar visa storebrorsfasoner har man börjat komma in på en farlig väg. Andra stora partier i en inte alltför avlägsen tid har fått lära sig att storhet inte med automatik är något som varar för alltid.

Det är lätt att räkna ut Kristdemokraterna, många gör det, många har gjort det under flera val - men vi har inga som helst planer på att försvinna från den politiska arenan. Och som även M har märkt har vi bärighet i vår politik. Men ska man vara i Allians även i fortsättningen fordras det att man behandlar alla parter med respekt. Annars balanserar Alliansen på en skör tråd - och det vill vi väl inte?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar