14 november 2011

Med barnens behov i Fokus, och lite till


Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg-Johansson har besökt lokalavdelningen i  Lund och pratat om Kristdemokraternas fokus på barn och ungdomars uppväxtvillkor.

Koncentrerade och engagerade medlemmar lyssnar intensivt
Den kristna människosynen och personalismen som den värdegrund Kristdemokraternas vilar på togs upp.
En människa har ett värde i sig själv.
Värdet beror inte på hur man lyckas i livet, hur mycket man producerar eller vad andra tycker om en.

 Framtidsvisionerna diskuteras intensivt i partiet och även detta togs upp. Efter två timmars intensivt lyssnande och diskuterande gick medlemmarna hem fulladdade med nya intryck och tankar.

Mina egna funderingar gick i de här banorna: Kristdemoraterna har globalt alltid varit ett mittenparti, för min generation räcker det att tänka på Konrad Adenauer, som styrde Tyskland i efterkrigstiden.
I Sverige där statvetare och journalister  fortfarande efter mer än 30 år har svårt att placera in Kristdemokraterna på något annat än den svenska vänster-högerskalan placeras vi för närvarande till höger. För oss gäller det att hålla fast vid vår identitet. Vi är ett idéburet parti med en värdegrund som bas. I många svenska skolböcker finns vi med på några rader - och samma okunnihghet som präglar författarna till skolböckerna finns följaktligen hos unga människor, som inte får lära sig något i skolan om parrtiet.. Det är dags att vi ställer krav på hur vi presenteras utåt!

Vi har en spännande tid framför oss, diskussionerna kommer att gå i höga vågor  i partiet. Det behövs. Precis som i alla andra partier är vi mitt i ett identitetarbete.

I Lund blev vi inspirerade av Acko Ankarberg - Johansson
Acko Ankarberg-J och Marilyn Pettersson, KD Malmö
. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar