4 september 2010

Nu får du förklara dig, Göran Hägglund!


Som representant för oss strutsar på Sveriges största Strutsfarm utanför Munka Ljungby vill jag en gång för alla göra upp med en vida spridd fördom om oss:
EN STRUTS GÖMMER ALDRIG HUVUDET I SANDEN!
Våra gener visar att vi har mycket gemensamt med Dinosaurerna, och vi har överlevt genom tiderna tack vare vår VAKSAMHET och vår SNABBHET. Vi springer utan problem 60 km i timmen. Vem gör om det?! Att sticka huvudet i sanden när faran hotar, för att slippa se, är helt ovärdigt varje struts. Detta dåliga rykte om oss  har troligtvis spritts för att vi lägger våra ägg i sanden och pysslar om dem.
Vi har nu tvingats samla en krets av Kristdemokratiska Kvinnor från Skåne för att i någon mån reparera den skada en en del bilder i ett visst partis valkampanj har åsamkat oss alla.











För att ytterligare framhålla vår arts förtjänster vill jag tala om för dig Göran, att ett enda strutsägg motsvarar 25-30 hönsägg, vårt skinn kan användas till vackra väskor, våra fjädrar använd till dammvippor för de känsligaste tavlor och dataskärmar och våra äggskal kan användas till lampor och andra utsökta föremål. 
Att vårt kött dessutom är en delikatess kunde KD-K själva konstatera!




                      


                     

Ljusstakar av strutsägg




Jag hoppas att du Göran efter valet kommer ner til familjen Engström och låter dig övertygas om oss strutsars förträfflighet lika mycket som Kristdemokratiska Kvinnoförbundet i Skåne,  och att du lovar att aldrig mer baktala en struts!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar