20 mars 2011

STOPPA UTVISNINGAEN AV BARNEN!

Man undrar vad Migrationsverket sysslar med. Det har nu vid flera tillfällen förkommit i media fall där man skiljer småbarn från den ena föräldern. Nu tänker man utvisa två småbarn födda i Sverige utan att någon medföljande anhörig. I strid med barnkonventionen - i strid mot all kunskap om barns behov - i strid mot det allmänna rättsmedvetandet.

Paragrafrytteri, där man in absurdum gömmer sig bakom lagen, med blottläggning av bristande samverkan mellan olika avdelningar inom myndigheten, får motbjudande konsekvenser. Med denna motbjudande människohantering är rättstaten i gungning. För man kan inte hävda fundamentala samhällspelare som demokrati och rätt, när man samtidigt bär sig åt på ett sätt som de flesta förknippar med helt andra ideologier.

Barnkonventionen har nu implementerats i svensk lagstiftning. Det behövs en uppdatering av migrationsverket för anpassning till lagen. Det är dags för lagstiftare och myndighet att gå till botten med barnhanteringen i invandringspolitiken. Vi i Alliansen vägrar samarbete med SD. Då kan vi inte heller föra en politik som får partimedlemmar i detta parti att dansa jitterbug av glädje.

Håll fast vid barnkonventionen som nu är svenkt rätt!

1 kommentar:

  1. Bra talat Agneta, jag håller med dig till fullo! Hälsningar Philip

    SvaraRadera