7 oktober 2012

En månads pensionsersättning extra till pensionärerna!





Alliansen har satsat hårt på att få så många som möjligt i arbete under mandatperioderna. Jobbskatteavdragen innebär att skatten på arbete sänks.   Det ska löna sig mer att arbeta, att ha ett jobb. 

För välfärden i Sverige är detta mycket viktigt. Arbetar man inte betalar man inte skatt. Och skola, sjukvård och all vård och omsorg finansieras med det som kommer in i skatt. Att satsa på att få människor i arbete är ett villkor för att vård och omsorg ska finansieras, alla gynnas, inte minst pensionärerna.

Pensionärerna fick inget avdrag som löntagarna fick,  och detta ledde till stor besvikelse för stora pensionärsgrupper. Kristdemokraterna tyckte besvikelsen var befogad, framför allt ville vi värna om dem som hade lägst pension, de som hade garantipension.

Våra samarbetspartier i Alliansen lät sig övertalas och vi har nu tillsammans genomfört 4 skattesänkningar för pensionärerna. Sammanslaget har skattesänkningarna gett ca 7000kr om året mer för alla med garantipension. Pensionärer med garantipension har enkelt uttryckt fått pension i 13 månader, dvs en månad extra.

50 kr mer, det som blir över efter skatt,  är kanske inte mycket att  hänga i julgranen, men sammataget med den höjning av bostadsbidraget som kommer i januari 2013 blir det åtminstone 200 kr mer i månaden.

Vi kristdemokrater är stolta över att vi trots den ekonomiska kris det varit under flera år av mandatperioderna som Aliansen hittills suttit, lyckats få igenom 600-700 kr i skattelättnader per månad för pensionärerna. Inga bäckar är för små, och fortsättning kommer att följa!








'
Statssekreterare Jakob Forssmed, KD, 


                                                                                                          

                                                        '




Bilderna ovan är från Kristdemokraternas Kommun och Landstingsledningsdag i Stockholm och är sammanställda av Jakob Forsberg, Statssekreterare för KD.

En mycket informativ och givande dragning om budgeten som tål att citeras i alla sammanhang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar