1 oktober 2011

Kristallen den fina...

...som solen månd skina.

I Lund vänder varje nämnd på kronorna för att få verksamheterna att fungera trots nerdragningar. Hårdast är socialnämnden drabbad, där 6 miljoner ska dras på de 15% av verksamheten som inte är lagstyrd. Det gäller viktiga områden som missbruksvård och förebyggande verksamhet.

I den situationen beviljar Kommunfullmäktige, knappt tre månader efter att budgeten är fastställd, ett tilläggsanslag på 50 miljoner till den nya förvaltningsbygnnaden "Kristallen". Det gäller indexuppräkning, fönsterputs och vägarbete runt Kristallen, allt i högsta grad förutsägbara utgifter.redan när budgeten lades i juni.

Kristdemokraterna röstade som enda parti mot tilläggsanslagen.

Så här tycker vi: Det är ett skriande behov av nya lokaler för de kommunala nämnderna. Socialförvaltningen t.ex.  finnns utspridd på olika mer eller mindre dåligt fungerande lokaler i Lund, och arbetsmiljön för personalen är långt ifrån den bästa. Därför var vi positiva till byggandet av Kristallen, och det är vi fortfarande. Men om kostnaderna börjar rusa i höjden innan det första spadtaget ens är taget, ser vi med oro på framtiden. Vi tycker alla ska hålla sig inom budgeterade ramar, och anpassa sig till den ekonomiska verkligheten, precis som verksamheterna får göra.
Vill kommunen ha ett kommunalt skrytbygge kan man få ett sådant för billigare pris än de 30.000 kr kvadratmetern som Kristallen kommer att kosta.

Värdera människorna i Lunds kommun högre än byggnaderna!
tycker vi kristdemokrater i Lund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar