7 mars 2012

Mötesplats Maggan - Där får du hjälp att förverkliga dina idéer!

Lägg till bildtmext
1ste mars var det invigning av Mötesplats Maggan på Magistratsvägen i Lund.
Mötesplats Maggan är en social inkubator  och drivs som ett samverkansprojekt mellan många inblandade, ideella organisationer som Tamam, kommunala organisationer samt Arbetsförmedlingen. EU bidrar med en rejäl summa på 1,7 miljoner! Det här är något för alla andra kommuner att titta närmre på!

Men framför allt drivs Mötesplatsen av personer som tänker nytt, har visioner om ungt etreprenörskap och som inte bara talar utan gör saker!


Andreas Ragnarsson, en av dem du träffar på Mötesplats Maggan

Social inkubator - vad är det?   Ordet  inkubator är hämtat från  laboratorievärlden. Det är ett värmeskåp som man sätter provrör med bakterier eller celler i för att de ska växa optimalt. I det här sammanhanget betyder det att din egen idé får växa till i "ett laboratorium" med kunniga människor som tittar på din idé och hjälper dig på alla sätt. Den sociala inkubatorn blir en språngbräda där du får all hjälp med att börja ett nytt projekt, för att det ska bli hållbart och bli precis som du tänkt dig och kanske leda till något du kan försörja dig på.


Det blev en succé direkt. Många kom, tittade, pratade, lyssnade till musik och var mycket intresserade! Men så hade också "maggangänget" gått runt i kringliggande bosstadsområden och knackat dörr. Politiker och tjänstemän från kommunen och olika organisationer var också inbjudna, och många kom och tog del av informationen.

Med det stora intresse som fanns från alla håll kan det bara bli ett bra resultat när projektet ska redovisas om 3 år.

Här är en kort film från invigningen. Först ser du Philip Sandberg, grundaren av Tamam och en drivande person bakom Mötesplats Maggan.




(ja, jag vet - jag är amatörmoblilfilmare...)

Läs här vad några har skrivit om Mötesplats Maggan

Cenrum för Publikt Entreprenörskap
Tillväxtverket
Sydsvenskan
Lokaltidningen
LKF, Lunds Kommunala Bostadsförening

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar