22 juni 2012

Stöd Sahbi Hemissi!

Sahbi Hemissi är en person som väcker stor respekt för sitt arbete med ungdomarna i Hermodsdal.

Vid det senaste EUvalet besökte Kristdemokraterna i Malmö och Skåne honom i Hermodsdal efter att några av våra medlemmar som bodde i närheten hade berättat om den stora insats han gjorde för ungdomarna.

Sahbi berättade för oss om ungdomarna han fanns till för. Rotlösa ungdomar som fick ett andra hem i hans gym, som fick gemenskap, som fick någon att prata med, någon som brydde sig och var engagerad långt utöver det som man kan förvänta av någon som driver en vanlig träningslokal: samtal, läxhjälp, fika och mycket, mycket mer.

Vi blev enormt imponerade. Inte över musklerna, utan över Sahbis person, och vi övertalade honom att stå med på vår valsedel när det senare var dags för kommunalval, för vi tyckte att han hade just den människosyn som vi ville föra fram. Sahbi hamnade högt valet, trots att han tidigare inte varit känd i partiet, men tyvärr nådde Kristdemokraterna inte ända fram till mandat i Malmö.

Det är mycket i Malmös politik man förvånas över. Här har vi en människa som har ett djupt engagemang för ungdomar som ofta lever i utanförskap. Han ger dem en fast punkt och livsinnehåll. Han lär dem också  disciplin och uthållighet - muskler kräver regelbunden träning. Han ger också invandrarungdomarna stolthet när de märker att de klarar av något.. Är det inte precis detta Malmö behöver?  Hur kan man i så fall överhuvudtaget diskutera att dra in bidraget till lokalerna?

Malmös ledande politiker uttrycker ofta hjälplöshet och har velat ha hjälp från riksnivån vid de senaste våldsbrotten. Varför inte då ta till vara människor som Sahbi Hemissi, som bor i Malmö, som bryr sig om ungdomarna, och som har deras odelade förtroende. Det finns socialfonder i EU, det finns många anndra möjligheter till att hitta finansiärer för den verksamhet som Sahbi bedriver. Att Malmö kommun inte skulle kunna få fram hyran till dessa lokaler hörs som ett skämt och visar med all tydlighet att det är dags att låta Malmö få en representation i Kommunfullmäktige som står i relation till den befolkning man har.

STÖD SAHBI HEMISSI!

SYDNYTT
Adina Trunk möter Sahbi Hemissi
Sahbis hus
Skånska Dagbladet

21 juni 2012