30 januari 2012

LIFS intervju om "Svalan och Duvan"

Fahim Ebrehimi från LIFS, Lunds IntergrationFrämjande Samverkansorganisation, samtalar med Emira Velic Sundkvist, som bildat föreningen Svalan och Duvan¨, och Agneta Lindskog, KD.
Se intervjun HÄR


Förhoppningsvis kommer vi att få se pjäsen PAPIRASI (Papperslösa) under Lunds Intergrationsvecka.


Läs mitt gamla blogginlägg HÄR!

11 januari 2012

Sorgens dag i Malmö

Ardiwan Diaa Samir blev 15 år innan han sköts till döds på nyårsnatten.  Idag när han begravs känner vi alla sorg med hans anhöriga. Vi känner också sorg över att Malmö fått bli en stad där ett människoliv är så lite värt. Det är nu allas ansvar att få stopp på våldet, stopp på den illegala vapenhanteringen och stopp på den organiserade brottsligheten.

Begravningståget i SVTplay

Till Alf Svensson och hans medarbetare i Bryssel

I EU går arbetet vidare. Läs här vad Alf Svensson och hans medarbetare i Bryssel sysslar med. Jag är stolt över deras arbete, och känns enormt bra att höra att EU handlar om visioner och politik, inte bara om ekonomiska svårigheter.
Inger Davidsson, vice Ordförande ECPAT Sverige, kommissionär Cecilia Malmström och Alf Svensson på seminariet "Combating commercial sexual exploitation of children - Europe's responsibility", Bryssel den 24 maj 2011.


EPP


Ett Gott Nytt Verksamhetsår i EPP önskas alla som bygger broar och arbetar för fred!

8 januari 2012

Manifestationen mot illegala vapen och den organiserade brottsligheten i Malmö

Mer än 5000 Malmöbor och tillresande samlades i Malmö den 6 januari för en manifestation mot illegala vapen och den organiserade brottsligheten. Känslor och tårar blandades. Sorg över vad som hänt de drabbade familjerna och Malmö, styrkan och hoppet som  ligger i att så många samlades för att visa sin avsky mot våldet.

Manifestationen var inte partipolitisk vilket gav den extra styrka.  Däremot måste den få politiska konsekvenser. Alla måste samverka mot det organiserade våldet, politikerna i kommun, region och på riksnivå, samhällsinstitutionerna, frivilligorganisationerna, förenigslivet och enskilda medborgare.

Vi måste börja idag. Och vi måste göra det synligt, så ingen får en känsla av att detta får passera, att ingen bryr sig - för vi bryr oss. Ingen av oss kan acceptera ett samhälle där barn eller andra skjutes ner på våra gator. Nu får det vara nog!

Bland tusentals andra

Lyssna på hela talet här på SEDEFs hemsida





Upplagt på Youtube av http://somjagserdet68.wordpress.com/
Var är stadsministern?
Var är polisen?
Vi vill ha säkerhet.
ropade familj och vänner till den mördade 15-åringen.

Frågorna får inte lämnas obesvarade.